Знаеш ли, че ако поръчаш нещо онлайн, можеш да го върнеш след като го получиш, без да дължиш каквито и да е обезщетения? А знаеш ли, че всяка стока, която закупуваш, законът предвижда гаранция от 2 г., без значение какви са общите условия на търговеца? Ако смяташ, че търговците често нарушават правата ти, разчитайки на това, че ти просто не ги познаваш, този курс е точно за теб.

Ще започнем като те запознаем с някои от най-основните ти права – правото на информация, правото на рекламация, на отказ от договор от разстояние и други. Заедно ще разгледаме и детайлите на договорите с мобилните оператори и банките при теглене на потребителски кредит. Ще сe запознаеш и със средствата за оспорване на сметките за ток, вода и парно. В края на курса ще обясним нелоялните търговски практики с много конкректни пример и ще те научим как да се защитаваш срещу тях.

За курса

Съдържание на курса
Право на информация при закупуване на стоки и услуги 00:10:00
Рекламация и правото на безопасни стоки 00:10:00
Договори от разстояние 00:10:00
Договори при общи условия и неравно правни клаузи 00:10:00
Отношения с мобилните оператори 00:10:00
Оспорване на сметки за ток, вода и парно 00:10:00
Потребителски кредити 00:10:00
Защита на личните данни 00:10:00
Нелоялни търговски практики 00:10:00
Защита на потребителите 00:10:00
Край на курса 00:00:00

Ревюта

5

5
8 оценки
 • 5 звезди8
 • 4 звезди0
 • 3 звезди0
 • 2 звезди0
 • 1 звезди0
 1. 5

  Курсът е полезен, защото темите, които засяга, са винаги актуални и належащи. Информацията в него е актуална.

 2. 5

  Много полезен и образователен курс. Научих доста нови неща от гледна точка на потребител, относно как да отстоявам правата си.

 3. 5

  Интересен и полезен курс! Едиствената ми дребна забележка е липсата на законови основания, от които произтичат правата на потребителите. Би било хубаво, в случай на подаване на жалба от потребител към търговец, в жалбата да се посочват и конкретните разпоредби на законите, от които произтичат тези права. Посочването на такава информация в курсовете би било доста полезно.

 4. 5

  Научих много неща на които изобщо не съм обръщала внимание. Ще бъда вече по внимателна!
  Благодаря Ви.

 5. 5

  Много Благодаря на Екипа Ви, курсът беше изключително много полезен и интересен. Също така съдържа полезна и интересна информация!

 6. 5

  Курсът съдържа много полезна и интересна информация! Силно препоръчвам, не отнема много време и е на лесно разбираем език.

 7. Kaloyan Kolev

  5

  Изключително полезен курс, който всеки трябва да прочете, защото всеки един от нас е потребител в това общество. За да не останем обаче употребени потребители е добре да знаем правата си!

 8. Даниел Велев

  5

  Полезен курс, който дава информация за основните ми права като потребител.

pravatami.bg