Знаеш ли, че ако поръчаш нещо онлайн, можеш да го върнеш след като го получиш, без да дължиш каквито и да е обезщетения? А знаеш ли, че всяка стока, която закупуваш, законът предвижда гаранция от 2 г., без значение какви са общите условия на търговеца? Ако смяташ, че търговците често нарушават правата ти, разчитайки на това, че ти просто не ги познаваш, този курс е точно за теб.

Ще започнем като те запознаем с някои от най-основните ти права – правото на информация, правото на рекламация, на отказ от договор от разстояние и други. Заедно ще разгледаме и детайлите на договорите с мобилните оператори и банките при теглене на потребителски кредит. Ще сe запознаеш и със средствата за оспорване на сметките за ток, вода и парно. В края на курса ще обясним нелоялните търговски практики с много конкректни пример и ще те научим как да се защитаваш срещу тях.

За курса

Съдържание на курса
Право на информация при закупуване на стоки и услуги 00:10:00
Рекламация и правото на безопасни стоки 00:10:00
Договори от разстояние 00:10:00
Договори при общи условия и неравно правни клаузи 00:10:00
Отношения с мобилните оператори 00:10:00
Оспорване на сметки за ток, вода и парно 00:10:00
Потребителски кредити 00:10:00
Защита на личните данни 00:10:00
Нелоялни търговски практики 00:10:00
Защита на потребителите 00:10:00
Край на курса 00:00:00

Ревюта

5

5
20 оценки
 • 5 звезди19
 • 4 звезди1
 • 3 звезди0
 • 2 звезди0
 • 1 звезди0
 1. Avatar

  5

  Здравейте,

  Всички ние сме потребители. И забързани в собственото ни ежедневие, задачи и проблеми, рядко имаме време да се замислим какви са прават ни. Точно от това се възползват нелоялните търговци и доставчици на услуги – че няма да си потърсим правата или малко от нас ще го направят поради липса на време да се замозняем с тях.
  Този курс синтезира правата ни в много кратка форма за тази необятна материя и в същото време дава много полезна информация как да си потърсим правата без да губим много време в проучване на нормативни документи, които за средностатистическия човек са скучна материя.

  Благодаря на създателите и на всички, допринесли с труда си да ни просветят за правата ни.

  С. Филипова

 2. Avatar

  5

  Курсът е изключително полезен. Информацията е добре организирана и разбираема. Благодаря Ви.

 3. Avatar

  5

  Полезна информация, поднесена добре с много основни понятия и регламентации.

 4. Avatar

  5

  Благодаря, на целия Екип за предоставената възможност да се запозная с един толкова полезен ,итересен и пълен материал относно правата ми на потребител ! В интерес на истината не бях запозната с тази материя ,беше полезно за мен и ще се радвам да имам и други такива възможности ! Благодаря Ви от все сърце ! Чудесно е ,че с Вашата помощ ,се информираме за правата си ! Пожелавам ,успех на целия Екип ! Благодарности и затова ,че с Вашата помощ и подкрепа се развиваме в правната сфера ! Дерзайте и само напред!

 5. Avatar

  5

  Изключително полезна информация за едно забързано ежедневие. Достъпно написана информация, останах много доволна. Благодаря Ви !

 6. Avatar

  5

  Много доволна останах.

 7. Avatar

  5

  Кратко, точно и ясно обяснение на фундаментални неща, които всеки трябва да знае.

 8. Avatar

  5

  Много полезно, благодаря!

 9. Avatar

  5

  Курсът предлага най-малкото една обща представа на всеки един човек за правата и задълженията, които има, както и защитата на тези права.

 10. Avatar

  4

  Бих искала да добавя относно банките: има и вариант със застраховките, хората често подписват и плащат редовно, но при загуба на трудоспособност или работа като цяло, не се сещат да се обърнат към застрахователя. От друга страна, при загуба на трудоспособност, клиентът на банката може да се обърне към банката с настъпилото обстоятелство и да преговори плащанията по време на загубата работа или трудоспособността си.

 11. Avatar

  5

  Интересно, Благодаря!

 12. Avatar

  5

  Курсът е полезен, защото темите, които засяга, са винаги актуални и належащи. Информацията в него е актуална.

 13. Avatar

  5

  Много полезен и образователен курс. Научих доста нови неща от гледна точка на потребител, относно как да отстоявам правата си.

 14. Avatar

  5

  Интересен и полезен курс! Едиствената ми дребна забележка е липсата на законови основания, от които произтичат правата на потребителите. Би било хубаво, в случай на подаване на жалба от потребител към търговец, в жалбата да се посочват и конкретните разпоредби на законите, от които произтичат тези права. Посочването на такава информация в курсовете би било доста полезно.

 15. Avatar

  5

  Научих много неща на които изобщо не съм обръщала внимание. Ще бъда вече по внимателна!
  Благодаря Ви.

 16. Avatar

  5

  Много Благодаря на Екипа Ви, курсът беше изключително много полезен и интересен. Също така съдържа полезна и интересна информация!

 17. Avatar

  5

  Курсът съдържа много полезна и интересна информация! Силно препоръчвам, не отнема много време и е на лесно разбираем език.

 18. Kaloyan Kolev

  5

  Изключително полезен курс, който всеки трябва да прочете, защото всеки един от нас е потребител в това общество. За да не останем обаче употребени потребители е добре да знаем правата си!

 19. Даниел Велев

  5

  Полезен курс, който дава информация за основните ми права като потребител.

pravatami.bg